Vařená medovina

Tak po medovině za studena jsem zase dělal tu "za tepla". Dělá se tak celé generace, tak proč to měnit. Ta za studena mi moc nechutná. Jsem spíš na ty sladší a medovější a ta za studena mi vždy vyšla spíš jako víno. Čímž ale neříkám, že je špatná... Používám med vykapaný z víček, medovina je pak více cítit i po propolisu. Míchám na cukernatost 28 a přidávám kvasinky Shimansky a živnou sůl. Soli raději více. Letos jsem zkusil rozkvasit kvasinky v jedné půlce (cca 25 lt. ody s medem) a po 4 dnech dodal zbytek i se solí...během jednoho dne se to rozjelo, že to bublá tak jedna bublina za 3 s. Za 6 týdnů budu stáčet.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *